Министърът на икономиката Емил Караниколов Емил Караниколов е министър на

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов Емил Караниколов е министър на
Коментари Харесай

Има повишен интерес на американските компании към България

Министърът на стопанската система Емил Караниколов Емил Караниколов е министър на стопанската система. Роден е на 3 юни 1980... към профила и президентът на Американо-централноевропейската бизнес асоциация Ерик Стюарт акцентираха при започване на среща с членове на американска комерсиална задача покачвания интерес на американските компании към България.

Мисията се състои от представители на над 13 огромни корпорации от военнопромишлената промишленост, фармацията, минната и хранителната индустрия. Фирмите, включени в задачата, са показани на равнище изпълнителни шефове и това демонстрира огромния интерес, който има към България, уточни гостът и добави, че доста от тези компании към този момент са създали вложения в България, някои вършат реинвестиции, а други се "оглеждат " за опция да създадат такива. Ерик Стюарт заяви, че на следващия ден ще има конгрес по въпросите на защитата.

Двете страни акцентираха обстоятелството, че сходна комерсиална задача не е гостувала в България от 2003 година Делегацията е проведена от американската бизнес асоциация. Президентът на Американо-централноевропейската бизнес асоциация Ерик Стюарт означи, че организацията е единствената в Съединени американски щати, която има за фокус Централна Европа.

Караниколов уточни, че Съединени американски щати са значим стратегически сътрудник на страната ни и страната е измежду 20 водещи външнотърговски сътрудници на България. Отдавам огромно значение на американските вложения в България, съобщи министърът. За интервала 1990 - 2016 година директните американски вложения в България са към 10 милиарда $ и това демонстрира, че страна ни е привлекателна капиталова дестинация, а българската страна е предвидим сътрудник, съобщи министър Караниколов.

В рамките на срещата се чака министърът да осведоми членовете на комерсиалната задача за икономическото развиване на България, насърчителните ограничения за вложителите, развиването на индустриалните зони, както и за оперативните стратегии и в частност за стратегия "Иновации и конкурентоспособност ".

Няма подозрение, че от политическа и стратегическа позиция връзките сред двете страни постоянно са били доста мощни и нашата вяра и цел е да създадем и комерсиалните ни връзки толкоз мощни, колкото са политическите и стратегическите ни, като тази задача е огромно начало и е в точното време - преди поемането на председателството на Съвета на Европейски Съюз от България, посочи президентът на Американо-централноевропейската бизнес асоциация.

Членовете на комерсиалната задачата са имали среща и с премиера Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР