Министърът на икономиката Емил Караниколов Емил Караниколов е министър на

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов Емил Караниколов е министър на
Коментари Харесай

Емил Караниколов подкрепи намалянето на ДДС и коментира темата за кредите, отпускани от ББР

Министърът на стопанската система Емил Караниколов  Емил Караниколов Емил Караниколов е министър на стопанската система. Роден е на 3 юни 1980 година През 2001 година приключва право в разяснява, че поддържа краткотрайна мярка за Данък добавена стойност във връзка с секторите, които бяха затворени поради вируса и поради ограниченията, които държавното управление предприе - карантините, и надлежно невъзможността те да реализират активността си. По думите му такава краткотрайна мярка за избран период даже ще бъде потребна в идващ разбор за това дали има смисъл от сходни ограничения отсега нататък.

Министърът сподели това в отговор на журналистически въпрос след присъединяване си в блиц надзор в границите на отрасловата парламентарна комисия.

Ако ме питате дали съм за промени в Данък добавена стойност, а ще ви отговоря по този начин: Да, в случай че някой ме убеди с разбор, че те ще бъдат потребни за всички браншове, сподели министърът и добави, че анализът би трябвало да включва дали става дума за избрани браншове, действия в браншове или да бъде идентичен за всичко.

Бюджетната комисия одобри на първо четене по-нисък Данък добавена стойност за книги и заведения за хранене

Емил Караниколов  Емил Караниколов Емил Караниколов е министър на стопанската система. Роден е на 3 юни 1980 година През 2001 година приключва право в съобщи по време на чуването си от депутатите, че не счита, че министърът на стопанската система би трябвало авансово да утвърждава заеми и подсети по време на съвещанието на отрасловата парламентарна комисията, че не е работа на министър на стопанската система да споделя на Надзорния съвет и на Управителния съвет на ББР кои заеми и на кого да утвърждават. Това би било вмешателство в работата на комерсиална банка, добави той и подсети, че ББР е банка по смисъла на закона и си има специфичен закон.

Министърът напомни за взетото решение за замяна на управителния съвет на банката, поради заем, провиснал на колекторска компания.

Темата за това по какъв начин работи ББР е от нейното основаване, разяснява министърът и добави, че в случай че ще се трансформира отрасловият закон, би трябвало да се откри отговор дали ББР е толкоз гъвкава като държавнана банка и дали тя може да предлага на дребния и междинен бизнес по-гъвкави форми от всяка друга комерсиална банка. Ако си отговорим на този въпрос, ще разберем доста истини, добави министърът, представен от Българска телеграфна агенция.

По време на съвещанието министърът заяви, че на следващия ден следва среща с българска компания, произвела респиратор, който би трябвало да се впише в Патентното ведомство и да му се извади документ за Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР