Министърът на икономиката Емил Караниколов е връчил днес сертификат за

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов е връчил днес сертификат за
Коментари Харесай

С 26 млн. лв. "Агрополихим" разширява базата си за съхранение на течен амоняк в Девня

Министърът на стопанската система Емил Караниколов е връчил през днешния ден документ за инвестиция клас А по реда на Закона за поощряване на вложенията на сдружението " Агрополихим " АД. Това заяви пресцентъра на Министерството на стопанската система.

Инвестиционният план на компанията в размер на близо 26 млн. лева, ще обезпечи 12 работни места в уголемение на съществуващото стопанство за предпазване на течен амоняк.

Проектът на " Агрополихим " ще бъде осъществен в промишлената зона на Девня, където се намира и завода на компанията за произвеждане на изкуствени торове и ще обезпечи на компанията опция за застраховане на съществена суровина за производството й. Планираната дата за разкриване на разширението е юли 2020 година

През 2015 година след близо 13-годишни старания " Агрополихим " вкара в употреба личен терминал за течен амоняк. Обявената тогава стойност на инвестицията в бе към 25 млн.лв.

При връчването на документа през днешния ден министър Караниколов съобщи, че по Закона за поощряване на вложенията предстоят да бъдат сертифицирани 70 плана като общият размер на плануваните вложения е за над милиард и половина лв. и ще бъдат разкрити над 7015 нови работни места.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР