Министърът на икономиката Емил Караниколов е разпоредил с писмо до

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов е разпоредил с писмо до
Коментари Харесай

Предприемат се мерки за безопасна експлоатация на язовирите

Министърът на стопанската система Емил Караниколов е разпоредил с писмо до регионалните шефове, до кметовете на общините, до сдруженията "Напоителни системи " и "Земинвест " да се подхващат всички нужни превантивни ограничения за безвредна техническа употреба на язовирите, недопускане на повреди и понижаване риска от наводнения. Това оповестиха от пресслужбата на Министерството на стопанската система.

При зародили спешни обстановки притежателите на язовирни стени и оборудванията към тях е належащо незабавно да уведомят Държавната организация за метрологичен и механически контрол, кмета на общината, дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", както и органите на Министерство на вътрешните работи и басейновата дирекция.

Мерките са поради метеорологичната прогноза за предстоящи по-големи количества превалявания в идващите дни и по-голям приток на водни маси в язовирите, както и за повишение на равнищата на някои реки вследствие на вероятно изпускане на води от язовирите.

При спешни обстановки ще се засилва спешният щаб на Държавната организация за метрологичен и механически контрол и ще се подхващат взаимни дейности с всички виновни институции, с което ще се подсигурява отбраната на живота и здравето на популацията и ще се избегне евентуалната заплаха от наводнения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР