Министърът на финансите Владислав Горанов заяви в Брюксел готовността на

...
Министърът на финансите Владислав Горанов заяви в Брюксел готовността на
Коментари Харесай

Горанов в Брюксел: Заявихме желанието за еврозоната

Министърът на финансите Владислав Горанов съобщи в Брюксел готовността на България да се включи в ERM - чакалнята на еврозоната, заяви БНР. Горанов съобщи позицията на страната ни пред членовете на Комисията по стопански и парични въпроси на Европейския парламент в Брюксел.

" Ние сме декларирали нашите планове и позиция. Очакваме от нашите сътрудници от еврозоната да заявят твърдо и да споделят нашето мнение, че България би трябвало да се причисли по едно и също време към банковия съюз и към ERM ", уточни Горанов и акцентира, че България чака от сътрудниците си явен ангажимент.

" От нашите сътрудници чакаме явен ангажимент, че в случай че последното изискване, участието в банковия съюз бъде изпълнено, няма да има, по прилика с Шенген, неофициални и не по разпоредбите причини, които да оставят в нас усещането, че сме третирани несъответстващо и неравно с другите страни ", съобщи финансовият ни министър.

Горанов е в Брюксел, с цел да показа резултатите от Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в региона на икономическите и финансови въпроси.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР