Министърът на финансите Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър

...
Министърът на финансите Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Мястото на България е в клуба на богатите

Министърът на финансите Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април... към профила заяви, че политиката на увеличение на минималните приходи ще продължи. Това той направи по време на 12-атата годишна среща на бизнеса с държавното управление. На нея участва и министър председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила, съобщи кореспондент на novini.bg.

„ Въпреки че политиците проспахме огромен интервал от време, въпреки всичко през последната година ние продължаваме да влагаме в качеството на човешки запаси. Затова по време на предизборната акция на ГЕРБ главен наш приоритет бе междинното обучение. Резултатите от това не идват незабавно, само че пък е добра наклонност в дълготраен проект. За нас това остава неотменима политика. Голяма проблем е висшето обучение. Ако консервативният модел е бил добър за края на 80–те и началото на 90-те години, то през днешния ден изиграва неприятна смешка на висшето обучение, тъй като образованието мощно се е отдалечило от потребностите на стопанската система, неверният тласък на масовизация е довел до цялостна обезценка и това демонстрира, че през последните години младите избират да учат в непознати университети “, съобщи Горанов.

Но макар тази наклонност, финансистът №1 съобщи, че това се трансформира. През последните години към 40000 души са се върнали в страната. „ Ако през 2012 – 2013 се връщаха хора на 40 години, в този момент към този момент се връщат все по-млади хора “, съобщи Горанов.
Към момента министърът на финансите регистрира, че има растеж на приходите и равнищата на безработица са ниски.

Горанов изясни, че няма неприятна рецесия и че рецесията на пазара на труда крие благоприятни условия и научи българският бизнеса да се приспособява към по – интензивно и съвременно произвеждане и увери, че вложенията в междинното обучение ще продължат и ще се усилват.

"Естественото място на България е в клуба на дисциплинирани и богати страни от европейския център ", сподели още финансовият министър Владислав Горанов. Присъединяването на България към Еврозоната е взаимен план на държавното управление и Европейската централна банка, уточни още министър Горанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР