Министърът на финансите Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър

...
Министърът на финансите Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Подробности във връзка с предложението за актуализация на бюджета

Министърът на финансите Владислав Горанов  Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 година През 1999 година приключва разкри детайлности по отношение на предлагането на Министерски съвет за актуализация на бюджета.

Той изясни, че три сюжета има препоръчани и всичко зависи от пандемията.

Припомняме ви, че поради изключителните ограничения и последствията за българската стопанска система, кабинетът предлага на Народно събрание да гласоподава бюджетен недостиг за тази година в размер на 2,9% от Брутният вътрешен продукт, или 3,5 милиарда лева

Кабинетът предлага да бъде повишен таванът за вдишване на нов държавен дълг от 2,2 на до 10 милиарда лева

Причината за актуализацията е предстоящо несъблюдение на данъчните и осигурителни доходи за тази година в размер на два милиарда и половина лева, както и несъблюдение на приходите и в Държавното публично обезпечаване в размер на 430 млн. лева, 700 млн. лева - за Българската банка за развиване за държавно обезпечени заеми за бизнеса, както и 1,4 милиарда лева за схемата "60 на 40 ".
Сред претекстовете на поисканата актуализация кабинетът показва още, че се чака понижаване на вътрешното ползване в страната, стесняване на износа и вноса, и по-ниска претовареност.

Правителството взе решение да поправя бюджета за 2020 година поради ковид

Очаквайте детайлности!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР