Министърът на финансите Владислав Горанов в качеството му на управител

...
Министърът на финансите Владислав Горанов в качеството му на управител
Коментари Харесай

Офис на Световната банка у нас набира ИТ специалисти

Министърът на финансите Владислав Горанов в качеството му на шеф на Групата на Световната банка за България и ръководещият и основен административен шеф на Групата на Световната банка Шаолин Янг подписаха Споразумение за даване на поддръжка за установяването и действието на Офис на Световната банка за споделени услуги и други функционалности в София.

Офисът ще действа като център за споделени услуги с софтуерна устременост, който ще дава отговор за вътрешните корпоративни и ИТ интервенции на Групата на Световната банка. Предвижда се да се структурират и други звена за даване на финансови и административни услуги.

Структурата ще обезпечи опция за непрекъснати действия по даване на вътрешни услуги в региона на осведомителните технологии, финансовия мениджмънт и ръководството на човешките запаси. Предвижда се в нея да бъдат ангажирани огромен брой ИТ експерти и други висококвалифицирани специалисти, които ще заменят и разширят услугите, предоставяни от централата на Световната банка към нейните звена в целия свят. Служителите в България ще бъдат ангажирани и с създаването на артикули с висока добавена стойност.

От Министерството на финансите акцентират, че България се е откроила измежду страните кандидатки за разполагане на центъра заради стратегическото си местонахождение, стабилната политическа и икономическа среда, съществуването на висококвалифицирана работна ръка и положителната инфраструктура и съответствие разходи-качество на живот.

Очакванията са, че откриването на офиса в България ще има позитивно въздействие върху икономическата среда в страната - ще способства за обезпечаването на работни места за високотехнологични експерти и за надграждането на капацитет в браншове с висока добавена стойност.

Реализацията на плана ще се реализира поетапно. Предвижда се началната фаза да започва през юли тази година. Пълният потенциал от над 300 заети места се възнамерява да бъде доближат в петгодишен период.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР