Министърът на финансите Владислав Горанов в качеството му на управител

...
Министърът на финансите Владислав Горанов в качеството му на управител
Коментари Харесай

Владислав Горанов подписа споразумение със Световната банка за откриването на Офис за споделени услуги в София

Министърът на финансите Владислав Горанов в качеството му на шеф на Групата на Световната банка за България и ръководещият и основен административен шеф на Групата на Световната банка Шаолин Янг подписаха във Вашингон Споразумение за даване на поддръжка за установяването и действието на Офис на Световната банка за споделени услуги и други функционалности в София, оповестиха от пресцентъра на МФ.

Офисът ще действа като център за споделени услуги с софтуерна устременост, който ще дава отговор за вътрешните корпоративни и ИТ интервенции на Групата на Световната банка, като във времето се планува да се структурират и други звена за даване на финансови и административни услуги. Структурата ще обезпечи опция за непрекъсваемост на дейностите по даване на вътрешни услуги в региона на осведомителните технологии, финансовия мениджмънт и ръководството на човешките запаси. Предвижда се в нея да бъдат ангажирани огромен брой ИТ експерти и други висококвалифицирани и стимулирани специалисти, които ще заменят и разширят услугите, предоставяни от централата на Световната банка към нейните звена в целия свят, като чиновниците в България ще бъдат ангажирани и с създаването на артикули с висока добавена стойност.

България се открои измежду държавите-кандидатки за разполагане на центъра заради стратегическото си местонахождение, стабилната политическа и икономическа среда, съществуването на висококвалифицирана работна ръка, положителната инфраструктура и съответствие разходи-качество на живот, както други условия, оказващи значително въздействие за действието на сходен тип изнесени действия на интернационалната финансова институция.

Откриването на офиса в България ще има позитивно въздействие върху икономическата среда в страната – ще способства за обезпечаването на работни места за високотехнологични експерти и за надграждането на капацитет в браншове с висока добавена стойност. Присъствието в България на авторитетна организация като Групата на Световната банка ще издигне в допълнение престижа на страната ни пред интернационалната инвеститорска общественост като атрактивна дестинация за бизнес и вложения. Реализацията на плана ще се реализира поетапно. Началната фаза се чака да започва през юли 2019 година Пълният потенциал от над 300 заети места се възнамерява да бъде доближат в петгодишен период.

Споразумението сред Република България и Световната банка беше подписано по време на Пролетните срещи на Групата на Световната банка и на Международния валутен фонд (МВФ), които се организират тази седмица в американската столица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР