Министърът на финансите Владислав Горанов се срещна с новия управляващ

...
Министърът на финансите Владислав Горанов се срещна с новия управляващ
Коментари Харесай

Министър Горанов се срещна с Кристалина Георгиева във Вашингтон

Министърът на финансите Владислав Горанов се срещна с новия ръководещ шеф и ръководител на Изпълнителния съвет на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева. Срещата се състоя по време на постоянните годишни срещи на Съветите на шефовете на Групата на Световната банка и на МВФ, които се организират в интервала 18-20 октомври 2019 година във Вашингтон, Съединени американски щати. Това оповестиха от Министерството на финансите.

Това е първата публична среща сред двамата, откакто Кристалина Георгиева беше определена да застане отпред на МВФ на 25 септември 2019 година. В рамките на диалога бяха разисквани световното икономическо развиване и опциите за насърчаването му, както и целите в региона на икономическата политика в международен мащаб за обезпечаване на по-силен и резистентен напредък.

Министър Горанов се срещна и с Аксел ван Тротсенбърг, ръководещ шеф „ Операции “ в Световната банка, който пое позицията на Кристалина Георгиева в Банката. По време на срещата беше дадена висока оценка на откритото от близо три десетилетия партньорство сред България и СБ. Обсъдени бяха също по този начин благоприятни условия за издигане статута на страната ни в Групата на Световната банка, в това число посредством донорско присъединяване в Международната асоциация за развиване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР