Министърът на финансите Владислав Горанов съобщи пред журналисти, че до

...
Министърът на финансите Владислав Горанов съобщи пред журналисти, че до
Коментари Харесай

До средата на ноември ще се знае дали ще има коледни добавки за пенсионерите

Министърът на финансите Владислав Горанов заяви пред публицисти, че доникъде на ноември ще има изясненост за коледните добавки за пенсионерите. Работим върху това, вършат се калкулации. Вижда се, че от прехвърлянията за Държавното публично обезпечаване е реалистично да се чакат спестяванията, което да даде опция на държавното управление в тази посока, сподели министърът и допусна, че доникъде на идващия месец ще има изясненост. Така или другояче, в случай че се стигне до сходно решение, то би трябвало да бъде изплатено с пенсиите за декември при започване на месеца, сподели Горанов.

Министърът на финансите Владислав Горанов се срещна с членовете на Координационния съвет на КНСБ и ги срещна с параметрите на плана за държавен бюджет за 2019 година

Следваме фискалната тактика още от 2014 година и през 2020 година бюджетът ще бъде уравновесен и като план, сподели министър в отговор на въпрос. Нека приемем, че този недостиг, това планувано превишение на разноските над приходите е самобитен буфер за по-неблагоприятно развиване на стопанската система от предстоящото. Не виждам нищо трагично. Виждате, че тактиката за ръководство на дълга демонстрира, че до 2021 година нивото на дълга по отношение на Брутният вътрешен продукт ще намалее, достигайки до към 17 на 100, добави министърът и сподели, че в случай че идната година бъдат изпълнени всички набелязани ограничения за възстановяване на събираемостта, първите спомагателни доходи ще отидат за погасяване на този недостиг.

Министърът изброи измежду заканите пред стопанската система на страната през идната година " ексцентричната геополитическа обстановка " в подтекста на набиращата мощ комерсиалната война сред Европа, Съединени американски щати и Китай, поръчката за денонсиране на нуклеарното съглашение сред Съединени американски щати и Русия, девалвацията на турската лира, покачването на цените на енергоносителите, което основава инфлационен напън в кратковременен проект. Рисковете са доста. Най-малкото поради опита за налагане на ограничения за протекционизъм, най-много от Съединени американски щати, и агресивното им провокативно държание във връзка с останалите страни с развити стопански системи, сподели още министър Горанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР