Министърът на финансите Владислав Горанов призова за умереност и разпределяне

...
Министърът на финансите Владислав Горанов призова за умереност и разпределяне
Коментари Харесай

Горанов: Да не разпределяме оскъдния бюджет с лека ръка

Министърът на финансите Владислав Горанов прикани за сдържаност и разпределение на ресурсите към най-засегнатите в първите дни на рецесията по време на дебатите на второ четене на актуализацията на бюджета.

" Отново ще насочва апел към партиите да поддържат актуализацията на бюджета. Не виждам основни разграничителни линии, макар че късия период не даде опция на някои от предложенията да бъдат софтуерно направени, тъй че да следват логиката на закона. Това при подобен вид спор и при тази скорост на работа надали е мотив за рецензия всъщност. Основната разлика сред позициите на държавното управление и позицията на част от народните представители е обвързвана със степента и дълбочината на ограниченията, които следва да се подхващат. Основната разграничителна линия като че ли остава отношението към самоосигурените лица и методът за категоричен приход на тях. В икономическата теория от дълго време се приказва за категоричен базов приход, даже са правени опити в света. Вероятно след десетилетия, когато индустриалните връзки се трансформират дотам, че единственият механизъм за преразпределение остане тематиката за категоричен базов приход ще пристигна на дневен ред, само че през днешния ден поддържам по-скоро тезата, че сме при започване на една непредвидима по мащаби рецесия, която дай Боже да е по-кратка, в която моментът за сходен обществен опит като че ли не е пристигнала ", разяснява Горанов, представен от " Фокус ".

" Очевидно сме до такава степен конвергирали, че към този момент да се съпоставяме с водещите стопански системи в света. За страдание финансовите действителности не са тъкмо такива. Ние продължаваме да разсъждаваме върху тематиката с тези, които не са взели участие в обезпечаване заради метода на организация на тяхната трудова активност. Не съм уверен дали без преценка на техните приходи би трябвало с лека ръка да разпределяме оскъдния запас в българския бюджет ", добави още министърът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР