Министърът на финансите Владислав Горанов подписа във Вашингтон споразумение със

...
Министърът на финансите Владислав Горанов подписа във Вашингтон споразумение със
Коментари Харесай

Световната банка прави офис с 300 работни места у нас

Министърът на финансите Владислав Горанов подписа във Вашингтон съглашение със Световната банка за откриването на Офис за споделени услуги в София, оповестиха от Министерството на финансите. Структурата ще обезпечава дейностите по даване на вътрешни услуги в региона на осведомителните технологии, финансовия мениджмънт и ръководството на човешките запаси.

Предвижда се в софийския офис да бъдат ангажирани огромен брой ИТ експерти и други висококвалифицирани и стимулирани специалисти, които ще заменят и разширят услугите, предоставяни от централата на Световната банка към нейните звена в целия свят, като чиновниците в България ще бъдат ангажирани и с създаването на артикули с висока добавена стойност, твърдят от МФ.

Началната фаза по реализацията на плана се чака да стартира през юли 2019 година Пълният потенциал от над 300 заети места се възнамерява да бъде доближат в петгодишен период.

България се открои измежду държавите-кандидатки за разполагане на центъра заради стратегическото си местонахождение, стабилната политическа и икономическа среда, съществуването на висококвалифицирана работна ръка, положителната инфраструктура и съответствие разходи-качество на живот, показват от финансовото министерство.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР