Министърът на финансите Владислав Горанов освободи по негова молба председателя

...
Министърът на финансите Владислав Горанов освободи по негова молба председателя
Коментари Харесай

Комисията по хазарта с нов председател

Министърът на финансите Владислав Горанов освободи по негова молба ръководителя на Държавната комисия по хазарта Александър Георгиев и в осъществяване на своите пълномощия, според член 18, алинея 1 от Закона за хазарта, назначи, считано от през днешния ден, 03.02.2020 година, краткотрайно Георги Йорданов за ръководител на Държавната комисия по хазарта, до намиране на титуляр за поста.

Георги Йорданов има богат административен опит, добит на експертни и управителни длъжности. До момента заемаше длъжността шеф на кабинета на министъра на финансите, в която встъпи през ноември 2014 година. Преди това е бил началник на Инспектората на Министерството на околната среда и водите. В интервала от декември 2010 година до април 2014 година е държавен контрольор в Инспектората на Министерството на финансите. От януари 2000 година до октомври 2010 година поредно е заемал длъжностите шеф на Инспектората на Министерството на земеделието и храните и основен секретар на Националната работа за растителна отбрана. Професионалната му кариера стартира в МФ през 1995 година, като контрольор в данъчната администрация и основен данъчен контрольор в Службата за попречване и откриване на данъчни нарушавания.

Вследствие на диалози с министъра на правораздаването, министъра на стопанската система, изпълнителния шеф на Националната организация за приходите и ръководителя на Държавна организация „ Национална сигурност “, се започнаха дейности за смяна в състава на ДКХ. За членове на Комисията министърът на финансите назначи новите, избрани от ръководителите на тези институции, лица. Това са Стоян Стоянов – основен секретар на Министерството на правораздаването, Паун Илчев – и.д. ръководител на Българския институт по метрология, Красимир Бояджиев – шеф на отдел „ Разследване на особени случаи “, дирекция „ Контрол “ в Централно ръководство на Национална агенция за приходите и Емил Захариев – шеф на профилирана дирекция в ДАНС.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР