Министърът на финансите Владислав Горанов обяви, че Националната агенция за

...
Министърът на финансите Владислав Горанов обяви, че Националната агенция за
Коментари Харесай

Горанов: НАП ще плати глобата за изтеклите данни, без да орязва бонуси и заплати

Министърът на финансите Владислав Горанов разгласи, че Националната организация за приходите (НАП) има задоволително средства в бюджета си, с цел да заплати санкцията, която ѝ беше наложена от Комисията за отбрана на персоналните данни (КЗЛД). Тази седмица се разбра, че инспекцията на комисията по случая с изтеклите данни на над 5 млн. българи от базите на Национална агенция за приходите е завършила и данъчните ще бъдат санкционирани с милиони. Максималната глоба за сходно нарушаване е 20 млн. лева, изясни ръководителят на КЗЛД Венцислав Караджов пред " Дневник ".

В профила си във " Facebook " министър председателят Бойко Борисов разгласява видео от визитата си в базата на компанията " Дънди прешъс металс " край Крумовград. На въпрос на публицист дали Национална агенция за приходите разполага с пари за санкцията Горанов отговори позитивно.

" Няма да се наложи дофинансиране на бюджета. Няма да има и орязване на бонуси и заплати. Това съставлява чиста интервенция. Няма да се отрази на бюджета, ще се отрази на ориста на тези терористи, които нападнаха системата ", сподели Горанов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР