Министърът на финансите Владислав Горанов не каза нищо за преразглеждане

...
Министърът на финансите Владислав Горанов не каза нищо за преразглеждане
Коментари Харесай

Проф. Гарабед Минасян: Горанов не каза нищо за разходите на министерствата

Министърът на финансите Владислав Горанов не сподели нищо за преразглеждане разноските на обособените министерства. Има ли благоприятни условия за тяхното ограничение. Не се вършат разноски и тези средства би трябвало да се вземат и употребяват за друго. Това сподели пред bTV проф. Гарабед Минасян, разяснявайки новия дълг на държавното управление.
Придобихме алергия към думата дълг. Това не е мръсна дума. Цялата банкова система съществува с помощта на задълженията.Работата не е в това дали имаме дълг, а по какъв метод използваме този дълг. А в нашата история има корист с задължения. Дълговете би трябвало да се употребяват не за ястие и пиянство, а за икономическо развиване, изясни той.

Той разяснява няколко неща от изказването на финансовия министър.

Очаква се приходната част да намалее. Нормално е. Приходната част е свита. Свива се производството и приходите от налози ще намалеят, уточни той.

Второ - разширение на разходната част. Не ми подхожда и харесва. Точната дума е преструктуриране на разноските. Защото рецесията не влияе върху цялото население. Има хора, които страдат директно- ресторантьори и така нататък Не се вършат някакви разноски, значи някой икономисва някакви разноски. Не вървим по ресторанти-спестяваме. Същото е с държавното управление и Народното събрание. Депутатите откраднаха от народа маса средства. Те не всички в този момент се употребяват по предопределение - пътуванията им са лимитирани, не вървят по заведения за хранене. Кризата би трябвало да се понесе от цялото население, а не от обособени елементи, изясни още той.

Тази рецесия няма нищо общо с рецесиите от 30-те години, 90-те, 98-а година. Тя не е чисто икономическа рецесия, а здравословна. Но сега избрани мощности са замразени. Ще отмине този проблем и хората още веднъж ще тръгнат по заведения за хранене и хотели. Заводите на са разрушени,заяви професорът.

Третият миг - стремежът на Горанов да свърже опциите за по-добре финансиране на пластове предвид на това, че в предходни години държавното управление е провеждало консервативна политика. Това е подлъгващо. политиката до момента бе с ограничение на обществените услуги, счита Минасян.

За последените 30-35 години няма издигната болница в България. В сцена " Армеец " има кревати, само че е добре, до момента в който няма хора. Ако се изпълни с хора, по какъв начин ще наподобяват тия неща в полеви условя, чуди се професорът.

По думите му най-после Българска народна банка не си прави добре работа. Българска народна банка би трябвало да следи и управлява конкуренцията сред обособените банки, безапелационен бе професорът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР