Министърът на финансите Владислав Горанов е поискал обяснения от Калин

...
Министърът на финансите Владислав Горанов е поискал обяснения от Калин
Коментари Харесай

Горанов поискал обяснения от мъжа на Бокова за аферата азербайджанска печатница

Министърът на финансите Владислав Горанов е изискал пояснения от Калин Митрев - представителя на България в Съвета на шефовете на Европейска банка за възстановяване и развитие и брачен партньор на Ирина Бокова по аферата " азербайджанска печатница ".

Британският в. " Гардиън " излезе с обява във вторник за това, че европейски политици са получавали пари от ръководещия хайлайф в Азербайджан. Става въпрос за 2.9 милиарда $, с които е плащано на изтъкнати европейци, купувани са първокласни артикули и са били изпирани пари посредством мрежа от съвсем непрозрачни английски компании. Митрев бил забъркан в схемата за пране на пари, твърди изданието.

Изтеклите данни демонстрират, че водачи на Азербайджан, упреквани в нарушение на човешките права, редовно са корумпирали и манипулирали избори. Те са създали повече от 16 000 секрети заплащания от 2012 до 2014 година. Разкритото може да е единствено върхът на айсберга.

От българското Министерство на финансите разпространиха позиция, в която се показва, че Владислав Горанов " следи " тематиката:

„ С внимание следим тематиката и сме обезпокоени от информацията, разпространена в медиите. Разпоредих инспекция по изнесените данни и изисках пояснение от господин Калин Митрев, представителя на България в Съвета на шефовете на Европейска банка за възстановяване и развитие.
На база на събраната информация, държавното управление ще вземе отношение по проблема на постоянното си съвещание в четвъртък “, се показва в известието. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР