Министърът на финансите Владислав Горанов е категоричен, че няма да

...
Министърът на финансите Владислав Горанов е категоричен, че няма да
Коментари Харесай

Министър Горанов: Няма да допусна различни ставки по ДДС

Министърът на финансите Владислав Горанов е безапелационен, че няма да допусне разнообразни ставки по Данък добавена стойност. Преди дни Българска социалистическа партия предложи да се вкара 5 % Данък добавена стойност върху цената на хляба поради внезапния скок на цената на природния газ, което има директно отражение върху цената на насъщния.

Министър Горанов акцентира, че в съдружното съглашение с обединени патриоти е записано, че няма да има смяна на налозите.

„ Диференцирането на Данък добавена стойност за една или друга стока отваря безконечен спор за диференциране на Данък добавена стойност. Ако крайният резултат ще е понижаване на цените на избрани артикули, има ясна гаранция, че това няма да се случи или резултатът ще бъде извънредно временен, вследствие на което евентуално маржовете на облаги на търговци и производители ще се разширят до допустимите за пазара ценови нива, след което крайният резултат ще бъде единствено комплициране на данъчната система на страната и загуби за бюджета “, сподели Горанов.

В отговор на журналистически въпрос финансовият министър изрази позицията, че първо би трябвало да се преодолеят несъвършенствата в пенсионната система, преди да отпадне таванът на пенсиите напълно.

Темата ще бъде обсъждана на съвещание на парламентарната обществена комисия на следващия ден.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР