Министърът на финансите Росица Велкова-Желева проведе среща с представители на

...
Министърът на финансите Росица Велкова-Желева проведе среща с представители на
Коментари Харесай

Министърът на финансите проведе среща с представители на Камарата на строителите в България


Министърът на финансите Росица Велкова-Желева организира среща с представители на Камарата на строителите в България (КСБ), заяви пресцентърът на министерството. Министър Велкова акцентира, че е осведомена с проблемите, пред които е изправен строителният бранш и е належащо да се откри взаимно решение. 

" КСБ е деен участник в създаването на механизъм за индексиране на договорите в строителството. Документът е минал публично разискване и сега протича междуведомствено координиране. Целта е той да бъде импортиран от министъра на районното развиване и благоустройството и прегледан от държавното управление до края на тази седмица ", сподели финансовият министър. В разследване ще бъде основана графа за въпроси и отговори по процеса на интернет страницата на АОП.

Илиян Терзиев, ръководител на Управителния съвет на КСБ, удостовери, че главният проблем на строителния отрасъл е обвързван с неналичието на обективна индексация. От КСБ подчертаха още, че тя е извънредно значима освен за бранша на строителството, а има тежко отражение върху възложители - общини, министерства, търговски сдружения с държавно присъединяване. Това оказва въздействие както върху стопанска система, по този начин и върху националната сигурност. Липсата и отлагането на решение стартира да дава отражение върху цялото общество, допълниха още от КСБ.

Строителите упорстват още за разплащане на отговорностите към строителните компании и за рестарт на инфраструктурните планове.

По време на срещата бяха разисквани и таванът на самата индексация, опциите тя да бъде поправена при потребност, нуждата от на практика инструкции и други значими за бранша проблеми, измежду които забавянето осъществяването на оперативните стратегии и финансовите корекции, елиминирането на систематични неточности в осъществяването на договорите посредством приемането на стандартизация и опциите, които ще даде Планът за възобновяване и резистентност. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР