Министърът на финансите на Южна Корея Чоо Кюн-хо разкри, че

...
Министърът на финансите на Южна Корея Чоо Кюн-хо разкри, че
Коментари Харесай

Сеул засилва връзките си със САЩ в производството на чипове

Министърът на финансите на Южна Корея Чоо Кюн-хо разкри, че държавното управление на страната е заинтересовано от усилване на двустранното сътрудничество между Сеул и Вашингтон в региона на полупроводниковата индустрия след визитата на президента Юн Сук Йол в Съединени американски щати.

Това заяви АП.

" Фокусирайки се върху трите основни области на полупроводниковата промишленост, в това число чиповете от последващо потомство, Южна Корея ще търси взаимни планове, както и конгрес за съдействие сред държавното управление и частния бранш, изграждайки основата за водещ международен съюз за чипове ", акцентира финансовият министър.

" Въпреки че инфлацията в южнокорейската стопанска система се забавя, като вътрешното ползване също се възвръща последователно, предизвикателствата остават в региона на износа и вложенията ", акцентира Чоо.

Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол се срещна с Tesla Inc. Илон Мъск по време на визитата си в Съединените щати, заяви южнокорейското държавно управление. Срещата се е състояла по молба на Мъск, оповестява Yonhap.

" Ако Tesla реши да влага, ние ще окажем дейна поддръжка във връзка с местоположението, работната мощ и налозите ", е споделил Юн на милиардера. Той добави, че Южна Корея се надява да си сътрудничи и със SpaceX на Мъск, с цел да подтиква галактическата си промишленост.

Мъск съобщи, че чака да пътува до Южна Корея, която " остава забавен и водещ претендент " за гигафабрика на Tesla.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР