Министърът на финансите на Турция Нуредин Небати заяви, че пазарът

...
Министърът на финансите на Турция Нуредин Небати заяви, че пазарът
Коментари Харесай

Властите взеха под контрол цените на жилищата

Министърът на финансите на Турция Нуредин Небати съобщи, че пазарът на жилищни парцели в страната е под строгия надзор на държавното управление и несъразмерните нараствания на цените са под непрекъснато наблюдаване.

Започнало е изцяло изследване на внезапното повишаване на пазара на недвижими парцели: „ Ние вършим и ще създадем това, което е належащо “, съобщи Набати и добави, че се проучват данни за финансови транзакции и документи за благосъстоятелност, събрани от онлайн платформи за недвижими парцели. Отдел " Анализ на риска " на Министерството на финансите изследва факторите, които водят до повишаване на цените и въздействат върху общата инфлация.

Властите откриват и компании, които изкуствено завишават цените и изкривяват пазара, както и компании и лица, които не регистрират приходите си от продажба на парцели.

Министърът на околната среда и урбанизацията Мурат Курум неотдавна сподели, че откакто държавното управление започва своите планувани огромни публични жилищни планове, цените на жилищата и жилищата ще паднат с увеличение на предлагането.

Прекомерно високите наеми провокираха вълна от миграция към огромните градове, оповестява всекидневникът Milliyet. Хората търсят жилища в предградията в градовете, само че някои, в това число държавни чиновници, избират да се реалокират в други градове, където наемите са по-достъпни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР