Министърът на финансите на Турция Берат Албайрак е разговарял във

...
Министърът на финансите на Турция Берат Албайрак е разговарял във
Коментари Харесай

Турция: Тръмп разбира нуждата ни от С-400

Министърът на финансите на Турция Берат Албайрак е разговарял във Вашингтон с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който е заел "разумна " позиция във връзка с плануваната от Турция покупка на съветски противовъздушни ракетни системи С-400, заяви Ройтерс.

Албайрак, който е шурей на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи, че се е срещнал със съветника на Белия дом Джаред Къшнър, шурей на американския президент Доналд Тръмп. "По време на срещата, на която обсъждахме стъпки за усилване на съдействието, ние бяхме признати от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп ", написа Албайрак в Туитър. По-късно пред публицисти той посочи: "Тръмп изслуша по доста рационален метод с положително схващане процеса, обвързван с потребността на Турция от С-400 ".

Турският министър заяви, че е имал продуктивни срещи във Вашингтон с представители на интернационалните финансови институции, откакто страната му показа предходната седмица проект за стопански промени. Албайрак е в столицата на Съединени американски щати от четвъртък на първата си аудиенция там, откакто пое министерския пост през юли предходната година. Във Вашингтон той беседва с вложители и взе участие в пролетните срещи на Международния валутен фонд и Световната банка.

Турция акцентира, че няма да се откаже от договорката с Русия за придобиване на зенитно-ракетни комплекси С-400. Съединени американски щати приканиха натовските си сътрудници и стратегически съдружници от Анкара да се откажат от покупката на съветски ракети, тъй като това може да заплаши сигурността на алианса. Турските управляващи показаха, че са останали без избор, откакто техните сътрудници не са им предложили добра опция.

Vaşington’da, Hazine Bakanı Steve Mnuchin ve Kıdemli Başdanışman Jared Kushner ile, işbirliğimizi artırmaya yönelik adımları görüştüğümüz toplantılar sırasında, ABD Başkanı Sayın Donald Trump tarafından kabul edildik. Kendilerine Cumhurbaşkanımızın selam ve mesajlarını ilettik. pic.twitter.com/nPKLyUx4kz
— Berat Albayrak (@BeratAlbayrak) April 16, 2019
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР