Министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин увери днес, че

...
Министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин увери днес, че
Коментари Харесай

Чака се споразумение между авиокомпаниите и федералното правителство на САЩ

Министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин увери през днешния ден, че администрацията работи за реализиране на съглашение с самолетните компании и договарянията напредват доста бързо, съобщи Франс прес.

Целта е да се дефинират обезщетенията за финансовата помощ, която ще разреши на авиопревозвачите да преодолеят разтърсванията, свързани с рецесията с ковид.

Тази седмица се срещаме с всички консултанти на фирмите, работим и напредваме доста бързо по тази тематика, акцентира Мнучин в изявление за " Фокс бизнес ".

В момента самолетните компании договарят с федералното държавно управление, което е решено да получи дялов капитал в подмяна на финансовата помощ, посочи Българска телеграфна агенция.

Финансовото министерство е натоварено да разпредели 2,2 трилиона $ от проекта за икономическа помощ, обнародван в края на март от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Планът планува помощ от 50 милиарда $ за фирмите. Половината от тази сума е предопределена за опазване на работните места до 30 септември.

Мнучин заяви също по този начин, че над 3000 банки са взели участие в новата стратегия за кредитиране на дребния бизнес на стойност 349 милиарда $ като част от напъните за превъзмогване на резултата от ковид, съобщи Ройтерс. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР