Министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин призна, че потребителите

...
Министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин призна, че потребителите
Коментари Харесай

Мнучин: Потребителите ще плащат повече заради митата за Китай

Министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин призна, че потребителите може да заплащат по-високи цени вследствие на наказателните мита, наложени на китайските артикули.
Забележките на Мнучин бяха в несъгласие с посланието, което беше отправено от президента Доналд Тръмп, който твърди, че Китай заплаща мита, създавайки непредвидени доходи за държавното управление на Съединени американски щати, предава БГНЕС.
" В някои случаи може да има отражение върху нашите консуматори ", сподели Мнучин в свидетелски показания пред комисията на финансовите служби в Камарата на представителите.
Той също по този начин сподели, че е приказвал с висши мениджъри в Walmart и други мега търговци на дребно, чиито артикули най-вероятно ще отбележат скок на цените заради комерсиалната борба с Пекин.
" Току-що приказвах с доста от тези изпълнителни шефове... може да има дребен брой позиции, където митата могат да бъдат пропуснати. "
Мнучин акцентира, че администрацията към момента не е решила дали да да включи спомагателни артикули за 300 милиарда $ в листата с новите мита, като разшири наказателните мита на Съединени американски щати върху съвсем всичко, което Съединени американски щати купуват от Китай.
Увеличаването на цените може да бъде смекчено посредством освобождение на някои категории артикули, сподели Мнучин.
Той също по този начин призна, че обезценяването на китайската валута би могло да противодейства на повишението на цените.
" Не сме взели решение по въпроса... Ако се спрем на освобождение, няма да има нарастване на цените ", сподели той.
" Не чакам, че ще има обилни разноски за американските фамилии. "
Офисът на американския търговски представител би трябвало да организира обществени чувания идващия месец за митата върху стоките за 300 милиарда $, с цел да чуе мнението на обществеността и засегнатите компании, само че мнозина към този момент са изразили мощно опълчване на новите мита, в това число производители на облекла и обувки и търговци на дребно.
Има предизвестия, че новите мита ще бъдат " пагубни " и ще покачат доста цените на потребителите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР