Министърът на финансите на САЩ, Джанет Йелън, и японският министър

...
Министърът на финансите на САЩ, Джанет Йелън, и японският министър
Коментари Харесай

САЩ и Япония ще се справят заедно с икономическото въздействие на войната в Украйна

Министърът на финансите на Съединени американски щати, Джанет Йелън, и японският министър на финансите, Шуничи Сузуки, се споразумяха през днешния ден да засилят в допълнение двустранните връзки и да работят дружно за справяне с възходящите цени на храните и силата, изострени от войната на Русия в Украйна, съобщи Ройтерс.

Те споделиха, че войната е нараснала неустойчивостта на обменния курс, което може да има неподходящи последствия за икономическата и финансовата непоклатимост, и дадоха обещание да „ сътрудничат по целенасоченост “ по валутни въпроси в сходство с техните задължения като част от Групата на седемте (G7) и Групата на 20-те най-големи стопански системи.

„ Ние ще продължим да се консултираме тясно по отношение на валутните пазари и ще си сътрудничим по валутни въпроси, в сходство с уговорките ни към Г-7 и Г-20 “, споделиха двете страни в взаимно изказване след срещата им.

Двамата водачи споделиха също, че са обединени в своето „ изрично наказание на непровокираната, неоправдана и противозаконна война на Русия против Украйна “, добавяйки, че не престават да усилват цената на Русия за това посредством използване на стопански и финансови наказания.

Йелън и Сузуки също по този начин приканиха Китай и други кредитори отвън Парижкия клуб да си сътрудничат „ градивно “ при създаването на задължения за страни с ниски приходи, изправени пред дългови усложнения, като в същото време засягат въпроси като изменението на климата и световните данъчни промени.

ЦЕНА НА РУСКИЯ ПЕТРОЛ

Тяхното взаимно изказване също по този начин се базира на таван на цените на съветския нефт, който Съединените щати предложиха, с цел да попречат на Москва да се възползва от потреблението на по-високи цени на петрола за финансиране на войната си в Украйна, само че не изложи каквото и да е съответно съглашение по скица.

„ Ние приветстваме напъните на Г-7 да продължи да изследва способи за ограничение на възходящите цени на силата, в това число осъществимостта на ценовите тавани, когато е уместно, като в същото време обмисляме механизми за намаляване, с цел да подсигуряваме, че най-уязвимите и наранени страни ще запазят достъпа до енергийните пазари “, споделиха двамата водачи в изказването.

Американският чиновник сподели, че задачата е да се дефинира цената на равнище, което покрива пределните индустриални разноски на Русия, тъй че Москва да бъде подтиквана да продължи да изнася нефт, само че не задоволително високо, с цел да може да финансира войната си против Украйна.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР