Министърът на финансите на Малайзия даде да се разбере, че

...
Министърът на финансите на Малайзия даде да се разбере, че
Коментари Харесай

Малайзия може да забрави за скандала с Goldman Sachs за $7.5 милиарда

Министърът на финансите на Малайзия даде да се разбере, че държавното управление може да прегледа въпроса за събаряне на обвиняването против Goldman Sachs по отношение на хипотетичното присъединяване на капиталовата банка в скандал с 1MDB в замаяна на много по-скромна сума.

Министър Лим Гуан Енг заяви напред публицисти, че управляващите преглеждат опцията да се урегулира абсурда с Goldman Sachs, само че банката ще се наложи да компенсира породените неудобства, оповестява Business Insider.

" Извинението е просто незадоволително ". Необходима са репарации и обезщетения, съобщи Лим, намеквайки, че става дума за $7,5 милиона.

По-рано тази седмица малайзийският финансов министър подложи на рецензия банката, която е съветник и набираща средства за фонда 1MDB.

" Goldman Sachs е длъжна да разбере възприятията на малайзийския народ във връзка абсурда с 1MDB ", уточни министърът.

Фондът 1Malaysia Development Berhad, или 1MDB, се оказа в центъръ на едни от най-големите финансови кавги в историята. Той стана обект на следствие за корупция и парне на пари в шест страни.

Инвестиционната банка Goldman Sachs е проработила $600 милиона за набирането на 6,5 милиарда за фонда.

През декември м.г. държавното управление на Малайзия повдигна углавно обвиняване против Goldman Sachs, заявявайки, че $2,7 милиарда от приходите от издадените облигации на 1MDB са били нелегално присвоени и страната изисква че тя изисква повече от тази сума под формата на санкции.

Малайзия също по този начин повдигна обвиняване и към двама някогашни сътрудници на Goldman за тяхната роля в корупционната скица.

Заявлението ма министър Лим прозвуча единствено два дни откакто генералният шеф на Goldman Давид Соломон обществено се извини пред народа на Малайзия за ролята, която Тимоти Лейснер, един от упрекнатите някогашните сътрудници на банката, е изиграл в корупционния скандал.

" В последна сметка той признава, че са длъжни да понесат някаква отговорност ", разяснява Лим извинението на банкера, отбелязвайки, че то не е задоволително. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР