Министърът на финансите на Германия Олаф Шолц предложи Европейският съюз

...
Министърът на финансите на Германия Олаф Шолц предложи Европейският съюз
Коментари Харесай

Германия иска Франция да се откаже от мястото си в Съвета за сигурност на ООН за сметка на ЕС

Министърът на финансите на Германия Олаф Шолц предложи Европейският съюз да заеме непрекъснатото място на Франция в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и мястото да се заема от страните членки на Общността на ротационен принцип, оповестяват съветски медии.

Шолц разясни, че Берлин желае Франция да се откаже от непрекъснатото си място в интерес на Европейски Съюз.

Франция, Съединени американски щати, Англия, Русия и Китай са непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Те имат право на несъгласие при приемането на решенията, които постоянно са свързани с интернационалната сигурност и издаването на позволение за потребление на мощ.

По-рано това лято Германия беше определена за променлив член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации дружно с Белгия, ЮАР, Доминиканската република и Индонезия. Мандатът е за идващите две години.

Като различен метод за укрепване на Европейски Съюз, Шолц предложи Европейският механизъм за непоклатимост да бъде реформиран в Европейски валутен фонд . Фондът ще предлага стратегии за помощ на закъсали страни от еврозоната. Шолц също по този начин поддържа въвеждане на бюджет на еврозоната като част от бюджета на Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР