Министърът на финансите на Германия Кристиан Линднер потвърди, че правителството

...
Министърът на финансите на Германия Кристиан Линднер потвърди, че правителството
Коментари Харесай

Германия увеличава военния си бюджет с 2 милиарда евро заради Украйна


Министърът на финансите на Германия Кристиан Линднер удостовери, че държавното управление има намерение да усили военния бюджет на страната с 2 милиарда евро, които ще служат главно за оказване на помощ на Украйна, оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на негово известие в " Туитър ".

" Съобщенията в медиите дават отговор на истината: спомагателните бюджетни средства за подкрепяне на построяването на боен потенциал са увеличени с 2 милиарда евро. В главната си част средствата ще отидат в интерес на Украйна. Канцлерът (на Германия Олаф Шолц) от дълго време изиска това ", написа Линднер.

По-рано през днешния ден организация Ройтерс, базирайки се на източник от немското държавно управление, заяви, че Шолц има намерение да усили военния бюджет на страната с 2 милиарда евро. Канцлерът има намерение да изразходва спомагателните средства за нова военна техника, която ще бъде предоставена главно на Киев.

По информация от източника към 400 милиона евро от спомагателното финансиране са предопределени за Европейския фонд за мир, който закупува оръжия за Украйна, а част от другите разноски ще бъдат за двустранни доставки за Киев и други страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР