Министърът на финансите на Франция Бруно льо Мер отхвърли като

...
Министърът на финансите на Франция Бруно льо Мер отхвърли като
Коментари Харесай

Франция заклейми самоубийствения план за Брекзит на Тереза Мей

Министърът на финансите на Франция Бруно льо Мер отхвърли като недопустим плана на английския министър председател Тереза Мей за връзките сред Европейски Съюз и Англия след Брекзит, изтъквайки, че нейните оферти могат да нанесат гибелен удар на Европа.

Коментарите на френският финансов министър пристигнаха дни след срещата на върха на Европейски Съюз в Залцбург, където европейските водачи отхвърлиха да одобряват предложенията за Брекзит на Тереза Мей, определяйки ги като неприложими.

" Ако се поддадем на концепцията, че можем да излезем от Европейския съюз и да запазим всички преимущества на единния пазар, тогава това е краят на Европа. Съжалявам, че ще го кажа в прав текст, само че това, което е по-важно за нас от бъдещето на Англия, е бъдещето на Европа и по тази причина няма да вземем решение, което да отслаби бъдещето на Европейски Съюз ", акцентира той.

Льо Мер е изтъкнал, че предлагането на английския министър председател, което се концентрира върху зона за свободна търговия сред Лондон и Брюксел за артикули, пресича " алените линии " на Франция.

" Нуждаем се от всеобхватно съглашение, освен такова за артикули. Всички решения, които дават на европейските жители внушението, че те могат да излязат от Европейския съюз и да запазят всички преимущества на Европейския съюз, биха били самоубийствени. Така че не ги взимаме ", разяснява още Бруно льо Мер.

Независимо от това министърът се съгласи, че проектът на английското държавно управление за Брекзит бил " ход в вярната посока " и приветства " куража " на Мей.

Коментарите на френския финансов министър повтарят изказванията на френския президент Еманюел Макрон по време на срещата на Европейски Съюз в Залцбург през предходната седмица, където европейските водачи обявиха на Тереза Мей, че нейният проект за Брекзит " няма да работи " и ѝ дадоха 4 седмици, с цел да избави договарянията по развода сред Европейски Съюз и Обединеното кралство.

Макрон уточни, че проектът на Мей не е допустим, тъй като подкопава единния пазар, като акцентира, че излизането на Обединеното кралство не може да стане без заплащането на цена или без последици.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР