Министърът на финансите и вицепремиер на Япония Таро Асо взе

...
Министърът на финансите и вицепремиер на Япония Таро Асо взе
Коментари Харесай

Министър връща заплатата си за 1 година

Министърът на финансите и вицепремиер на Япония Таро Асо взе решението да върне заплатата си за една година. Това се възприема като знак на смирение за подправянето в ръководеното от него ведомство на документи, свързани к компанията на персонален другар на премиера Шиндзо Абе.
Във връзка със абсурда на разнообразни санкции по служебна линия ще бъдат подложени още 20 служители от министерството, съобщи БГНЕС.
Годишната заплата на Асо е 20,9 млн. йени, т.е. към 189 500 $.
Междувременно японската прокуратура към този момент взе решение за възбуждане на наказателно дело във връзка с служителите, които са подправили служебни документи. Тези дейности във финансовото ведомство провокираха отвращение от страна на опозицията, която има желание да изиска в Народното събрание оставката на вицепремиера.
Японското финансово министерство призна на 12 март – под натиска на опозицията и медиите – че на имитация са били подложени 14 показани в Народното събрание документи за договорката с сектор земя, който е държавна благосъстоятелност, който беше продаден на цена седем пъти по-ниска от пазарната.
" Късметлията " е бил персонален прочут на брачната половинка на премиера. От документите са били извадени имената на Шиндзо Абе и брачната половинка му Акие, на вицепремиера Таро Асо и на редица други огромни политици. Били са извадени и квалификациите за „ изключителния темперамент “ на договорката и напътствията от страна на брачната половинка на премиера за споразумяване на договорката.
В центъра на абсурда е компанията „ Моритомо гакуен “, която е притежател на частни образователни заведения и е известна с националистическия си уклон в педагогическата активност и околните връзки със фамилията на премиера. Фирмата имала желание да открие в град Тойонака частно неделно учебно заведение, за която ѝ бил продаден на извънредно ниска цена сектор държавна земя, което разсъни съмнения за законността на договорката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР