Министърът на финансите Асен Василев омаловажи напрежението след номинирането и

...
Министърът на финансите Асен Василев омаловажи напрежението след номинирането и
Коментари Харесай

Асен Василев за казуса с Виолета Лорер и ЕИБ: Много шум за нищо

Министърът на финансите Асен Василев омаловажи напрежението след номинирането и отдръпването на Виолета Лорер за член на борда на Европейската капиталова банка във вторник.

Василев дефинира случилото се като " доста звук за нищо " и съобщи, че Лорер сама е поискала да отдръпна кандидатурата си.

" Тези позиции постоянно са били изпълнявани или от консултант на министъра, или от шеф дирекция. Тук не става въпрос за позицията, която Лиляна Павлова заема (вицепрезидент на Европейска инвестиционна банка, б.р.), която е същинската позиция на България в банката. Става въпрос за позиция, която не е със възнаграждение от банката, която би трябвало четири пъти годишно да приема счетоводните доклади ", сподели Асен Василев.

Представителят на България в борда на Европейска инвестиционна банка сега е Росица Велкова - досегашният длъжностен министър на финансите, която не съставлява новоизбраното държавно управление.

Постът би трябвало да бъде запълнен до петък, разгласи Василев, като на нейно място ще бъде излъчена Гергана Беремска - шеф на дирекция " Международни финансови институции " в МФ.

Във вторник ГЕРБ и ПП-ДБ се оказаха сюрпризирани от предлагането на Виолета Лорер в Европейска инвестиционна банка, което министърът на финансите беше пуснал за координиране измежду министрите. ГЕРБ използваха случая, с цел да предупредят, че " сходни разминавания в връзката сред сътрудници са неприемливи ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР