Министърът на финансите Асен Василев не успя да упражни правото

...
Министърът на финансите Асен Василев не успя да упражни правото
Коментари Харесай

Асен Василев не успя да гласува, няма адрес в България

Министърът на финансите Асен Василев не съумя да упражни правото си на глас. Той пристигна след 11 часа в 28 СИК в Хасково, оповестява xnews.bg Там обаче името му не бе намерено в изборния лист. Причината е, че той няма условия по закон 6-месечен период на уседналост в България, а актуалният му адрес е в Америка.

„ Открихме го в листата със заличените лица, където основанието беше, че той има сегашен адрес отвън Република България. В подобен случай, с цел да успее да упражни правото си на избор, ще е належащо да ни даде уверение, издадено от общината по чл.40 от Избирателния кодекс и да попълни декларация, че няма да гласоподава на друго място ”, разяснява ръководителят на 28 СИК Петя Шопова. „ Беше му обяснено, съгласи се, когато се върне с двата документа, ще го зачертаем от листата със заличените лица и ще го допълним под чертата в изборния лист “, добави Шопова.

Асен Василев напусна изборната секция и се насочи към община Хасково, като съобщи, че ще разяснява създалата се обстановка по-късно при възможна опция да гласоподава. 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР