Министърът на финансите Асен Василев нареди всички фирми с над

...
Министърът на финансите Асен Василев нареди всички фирми с над
Коментари Харесай

Държавните дружества проверяват за договори с фирмите на Божков и Пеевски

Министърът на финансите Асен Василев подреди всички компании с над 50% държавно присъединяване да ревизират дали измежду сътрудниците им не са някои от фирмите, свързвани с Делян Пеевски и Васил Божков.

Както е известно на Пеевски и Божков, техните фамилии и свързваните с тях компании бяха наложени наказания от страна на Съединени американски щати по силата на закона Магнитски. Вчера българското Министерство на финансите разгласява уголемен лист с юридическите лица, които са притежавани или следени от Божков и Пеевски, който включва сдружения, регистрирани освен в България, само че и в Люксембург, Албания, Вирджинските острови, ОАЕ, Кипър, Съединени американски щати, Франция, Гърция и Антилите.

сподели, че забележителна част от цитираните в листата сдружения са с натрапен запор или не реализират активност.

„ Това, което сме създали като решение на Министерски съвет, е по-тясно от дефиницията на свързани лица в Данъчно-осигурителен процесуален кодекс, по тясно и от дефиницията за свързани лица в КОНПИ. Причината да е толкоз тясно е в действителност да се ограничи кръгът и резултатът върху държавните сдружения. В Закона за публичните поръчки ясно се споделя, че в случай че една поръчка би нанесла икономическа вреда или заплашва икономическата сигурност на страната, това лице може да бъде изключено по допустимост. Смятаме, че решението на Министерски съвет е в рамките на закона ”, съобщи Асен Василев.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР