Министърът на финансите Асен Василев има планирани срещи с ръководствата

...
Министърът на финансите Асен Василев има планирани срещи с ръководствата
Коментари Харесай

Асен Василев ще се срещне с шефове на Тесла и Мета в САЩ

Министърът на финансите Асен Василев има планувани срещи с управленията на фирмите " Тесла ", " Мета ", „ СпайсЕкс ", „ ФедЕкс ", „ Ханиуел ", „ Нортроп Грумман ", „ Локхийд Мартин ", „ Ексон Мобил " и „ Дженерал Дайнамикс " по време на идното си посещаване в Съединени американски щати, оповестиха от финансовото министерство.

По време на работното си посещаване в САЩтой ще има срещи в Департамента по енергетика, Световната банка, Белия дом, Конгреса и Сената на Съединени американски щати.

Министър Василев ще взе участие и в кръгла маса с американския бизнес, кръгла маса с Фондация „ Херетидж ", както и в отбелязването на 40-годишнината на Американската комерсиална камара. Той ще организира срещи и с американски еврейски организации.

 

Както към този момент написахме, министър председателят акад. Николай Денков няма да лети за Съединени американски щати, въпреки че предварителната информация беше, че той ще замине за там в понеделник.

Утре отпътуват в командировка в Съединени американски щати министрите на финансите, на енергетика и стопанската система - Асен Василев, Богдан Богданов и Румен Раде). Аз ще остана тук, с цел да подпишем възможен меморандум и да довършим договарянията с аграрния бранш. Това заяви в неделя вечерта министър председателят Николай Денков в Министерския съвет пред публицисти.

" Няма по какъв начин да отпътува за друга страна, до момента в който тук се готвят митинги от зърнопроизводители ", добави министър-председателят.

По думите му, когато се върнат от Щатите ще дадат пред медиите информация какво са свършили и ще се отчетат пред Народното събрание.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР