Министърът на енергетиката Теменужка Петкова заяви по БНТ, че към

...
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова заяви по БНТ, че към
Коментари Харесай

Теменужка Петкова с много добри новини за АЕЦ "Белене"

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова съобщи по Българска национална телевизия, че към днешна дата е оптимист за реализирането на плана АЕЦ "Белене ".

„ Провежда се процедура за избор на стратегически вложител. Тази процедура беше оповестена в формален вестник на Европейски Съюз, задачата беше да стигне оптимално необятен кръг заинтересувани лица.

Да бъде безусловно обществена, тъй че да могат в действителност огромни компании да заявят интерес и да вземат участие в този план, тъй като считам, че ще бъде значим освен за България, само че и за целия район “, сподели Петкова.

От 1 октомври са в действие промени в наредбата за топлоснабдяването. Бяха направени основни промени, разяснява Петкова.

„ Определени са съответни периоди, свързани с уговорките на компаниите за топлинно счетоводство. На първо място - да правят докладите, те би трябвало да бъдат подготвени до 10 юли.

До 15 юли те би трябвало да показват изравнителните сметки и до 31 август е срокът за обжалване на съответните сметки, в случай че хората считат, че има избрани проблеми “, уточни министърът.

Министър Петкова добави, че в наредбата се дава опция етажната благосъстоятелност сама да дефинира размера ѝ - сред 20% и 40%.

Тя сподели още, че българските жители би трябвало да са спокойни, че газ ще има, а през юни са осъществени и първите доставки на полутечен газ от Съединените щати.

От 1 декември ще може да проработи Българската борса за търговия с природен газ, което по думите ѝ е значима крачка за либерализацията на цената.

„ Либерализацията на цената на природния газ е главно наше обвързване като страна членка на Европейски Съюз. Либерализацията значи конкуренция. Това значи по-добри цени и по-добри условия “, сподели министърът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР