Министърът на енергетиката Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на

...
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на
Коментари Харесай

Теменужка Петкова обсъди с Дани Каназирева проблемите с река Въча

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по и регионалният шеф Дани Каназирева разискаха ограниченията за дълготрайното решение на рецесията с водните количества в река Въча и работата на ВЕЦ-те. Това оповестиха от Областна администрация - Пловдив.

Коментиран бе и въпросът със затворените кариери край Белащица

В Министерството на енергетиката регионалният шеф Дани Каназирева показа пред отрасловия министър Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по контрактуваните ограничения с НЕК ЕАД – Предприятие „ ВЕЦ” – Пловдив, за изцяло решение на казуса с обезводняването на река Въча. От своя страна министър Петкова изрази цялостната си поддръжка за трайно решение на казуса.

„ За нас е най-важно предприятието да извърши поетото обвързване и написаните периоди да не се просрочват ", разяснява след срещата Каназирева.

Тя напомни, че в края на предходната година с шефа на НЕК ЕАД – Предприятие „ ВЕЦ” – Пловдив Георги Беловодски са контрактувани извънредно значими ограничения с съответни периоди за осъществяване, само че сега има известно закъснение.

„ Беше контрактувано, първо – да се построи измервателна станция, която да обезпечава в действително време обществен достъп и информация на всеки един жител за количеството вода в р. Въча. И второ – да се откри техническо решение, което трайно да реши казуса с обезпечаване на минимални екологични водни количества в реката, които да се изпускат непрекъснато и целогодишно и при прекъсване на ВЕЦ-те. Мерките са нужни с цел да се избегне риска от засушаване на реката и измиране на рибата в нея, разясни Дани Каназирева.

На срещата с енергийния министър е коментиран и въпросът със затворените кариери край Белащица, по който предстоят правосъдни каузи.

„ Проблемът следва също дълготрайно да бъде решен. На срещата и по този проблем екоминистърът съобщи своята поддръжка. Всички институции ще работим взаимно, с цел да бъде решен в социална изгода, добави Каназирева.

Тя заяви, че в околните дни ще се срещне с Инициативния комитет, с цел да ги запознае с фактическата конюнктура. Също по този начин, идната седмица, ще бъде провежда среща с ангажираните по проблема институции – Басейнова дирекция, Регионална инспекция за опазване на околната среда и ВИК –Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР