Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще участва в официалното връчване

...
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще участва в официалното връчване
Коментари Харесай

Агенцията за ядрено регулиране удължи живота на шести блок на АЕЦ ”Козлодуй”

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще взе участие в формалното връчване на лиценз за удължение периода на употреба на шести блок на АЕЦ „ Козлодуй “, оповестиха от пресцентъра на Министерство на енергетиката. Събитието ще се състои на 1 октомври 2019 година от 13.30 часа в постройката на Агенцията за нуклеарно контролиране.
Удължаването на употребата на двата енергоблока е измежду предпочитаните задания в Енергийната тактика на Република България. След сполучливо завършване на дейностите от плана за удължение ресурса на 5-и блок, на 6 ноември 2017 година Агенцията за нуклеарно контролиране връчи лиценз за идващите 10 години.

На 4 септември т. година единствената атомна централа за произвеждане на електрическа енергия у нас означи 45 години от основаването си. През този интервал АЕЦ " Козлодуй " е произвела повече от 625 милиона мегаватчаса електрическа енергия, с което е икономисала въглеродни излъчвания за над 743 милиона тона. Наричана стожер на българската енергетика, централата подсигурява енергийната сигурност освен на страната, само че и на района.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР