Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще посети ТЕЦ „Марица-изток 2“

...
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще посети ТЕЦ „Марица-изток 2“
Коментари Харесай

Министър Петкова заминава за ТЕЦ „Марица-изток 2“


Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще посети Топлоелектрическа централа „ Марица-изток 2 “ ЕАД, с цел да ревизира на място ситуацията след зародило възпламеняване на гума на един от абсорберите на сероочистваща апаратура, който е в планов ремонт. Взети са всички нужни ограничения за обезопасяване на региона. Няма заплаха за популацията, оповестиха от пресцентъра на енергийното министерство.

Около 14 часа министър Петкова ще приказва пред медиите на място.

Припомняме, че тази сутрив в Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " лумна пожар, откакто се възпламени коминът на сероочистващата апаратура на 7-ми блок. Възпламенила се е гума на един от абсорберите, който е в ремонт, оповестиха от пресцентъра на толоцентралата и прецизираха, че екипът на пожарната към централата е реагирал стремително.

Коминът е построен от полиестерна смола, висок е 135 метра и се е срутил, съобщи bTV. Втори, седми и осми блок са изключени и централата работи на половин мощ.

Сформиран е спешен щаб за справяне със обстановката. На място са изпратени спомагателни екипи огнеборци от Стара Загора. Пристигнала е и регионалният шеф Гергана Микова. При потребност има подготвеност да бъдат изпратени екипи на Спешна помощ от Раднево и Гълъбово.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР