Министърът на енергетиката Теменужка Петкова се срещна с посланика на

...
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова се срещна с посланика на
Коментари Харесай

Петкова се видя с руския посланик у нас и заговориха за пари, газ, ядрена мощност и „Белене“

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова се срещна с посланика на Руската федерация у нас Анатолий Макаров. Обсъдено бе задълбочаването на двустранните връзки, по-специално в областта на енергетиката.  През есента на тази година следва да се организира шестнадесетото съвещание на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо съдействие. Председател от българска страна ще бъде енергийният министър Теменужка Петкова.

В рамките на отрасловите взаимни работни групи преди този момент ще бъдат разисквани всички тематики от съвместен интерес и за двете страни.


По думите на министър Петкова провеждането на съвещание на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо съдействие ще даде нови благоприятни условия за развиване на двустранните връзки. Посланик Макаров и министър

Петкова дискутираха и бъдещето на плана за създаване на АЕЦ „ Белене “. Тя осведоми, че до края на месец септември се чака Българската академия на науките да създаде технико-икономически и юридически разбор по отношение на нуждата от създаване на нова нуклеарна мощ у нас.

Министър Петкова благодари за отправената покана за IX-я Международен конгрес „ Атомекспо “, Москва, на който биха могли да се обсъдят по-нататъшните връзки сред България и Русия в областта на нуклеарната енергетика.

Дискутирано бе и двустранното съдействие сред страните, обвързвано с доставките и преноса на природен газ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР