Министърът на енергетиката Теменужка Петкова препоръча на бизнеса да купува

...
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова препоръча на бизнеса да купува
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Бизнесът да купува ток чрез двустранни договори

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова предложи на бизнеса да купува ток въз основата на двустранни контракти. " Това им подсигурява една предвидимост във връзка с разноските за електрическа сила и по-голяма резистентност по отношение на производството, което те реализират ", сподели тя пред публицисти в Народното събрание.

Министърът разяснява тематиката откакто Асоциацията на организациите на работодателите в България (АОРБ) през вчерашния ден още веднъж съобщи, че свободният пазар на ток у нас е манипулиран и мощно умозрителен ", откакто цената на електрическата енергия, контрактувана в сегмента " ден напред ", бе най-високата в цяла Европа - за един мегаватчас тя доближи 195.4 лева базова мощ или два пъти повече от междинното равнище за Европейски Съюз и с 84% над цената за предходния ден - 2 юли. Днес тематиката трябваше да се разисква в парламентарната енергийна комисия, само че съвещанието се отсрочи.

По думите на министър платформата " ден напред " е основана да удовлетворява потребностите от електрическа сила единствено в случай че в избран миг някой има нужда от в допълнение количество.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР