Министърът на енергетиката Теменужка Петкова няма да участва в Министерство

...
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова няма да участва в Министерство
Коментари Харесай

Бърза помощ в министерство на енергетиката заради проблем с Теменужка Петкова!


Министърът на енергетиката Теменужка Петкова няма да взе участие в Министерство на енергетиката на работна среща, на която ще бъде показано предлагането за актуализиране на Енергийната тактика на България. Това заяви при започване на срещата Жечо Станков - зам.-министър на енергетиката.

„ Причината е, че Петкова не се е почувствала добре. Наложило се е да бъде извикан медицински екип, само че обстановката е овладяна “, сподели Станков.

В полемиката вземат участие представители на работодателски организации, синдикати, енергийни специалисти и други заинтригувани страни, прецизира dir.bg.

През страната ни годишно минават 17,8 милиарда куб. метра природен газ. От тях 14 млрд куб. метра са за Турция; 3 млрд куб. метра - за Гърция и 0,8 милиарда куб. метра за Македония, заяви Станков.

С изменящата се инфраструктура би трябвало да променим нашата енергийна тактика, сподели Жечо Станков. Сега 80 % от компресорните станции в района са на територията на България и можем да запазим в бъдеще преноса на природен газ да минава през територията на България, добави заместникът на Петкова.

По думите му, би трябвало да бъде построен нова инфраструктура, която да дава отговор на бъдещите енергийни планове в района.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР