Министърът на енергетиката, промишлеността и минералните ресурси на Саудитска Арабия

...
Министърът на енергетиката, промишлеността и минералните ресурси на Саудитска Арабия
Коментари Харесай

Саудитска Арабия и ОАЕ ще говорят с Русия по въпроса с иранския петрол

Министърът на енергетиката, индустрията и минералните запаси на Саудитска Арабия Халед ал-Фалех и министърът на енергетиката и индустрията на ОАЕ Сухейл ал-Мазрауи възнамеряват да обсъдят със своите съветски сътрудници на Международния стопански конгрес в Петербург доставките на нефт след излизането на Съединени американски щати от нуклеарното съглашение с Иран, съобщи БГНЕС.
" Министрите на двете страни показаха безпокойствие от несигурността на пазара, провокирана от неотдавнашните геополитически събития, макар огромното предложение. Те се споразумяха да продължат консултациите и да наблюдават пазара на петрол. В същото време те дадоха обещание да приказват и с други производители в границите на откритите механизми, както и с главните консуматори за обезпечаване на непоклатимост на пазара ", се споделя в известие на уеб страницата на министерството на енергетиката на ОАЕ.
Министрите се съгласиха да проведат среща с съветския министър на енергетиката Александър Новак в Санкт Петербург идната седмица в границите на Петербургския интернационален стопански конгрес, с цел да продължат консултациите.
На 8 май президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че страната му излиза от нуклеарното съглашение с Иран и ще приключи спрените наказания против Техеран по съглашението. По време на действието на глобите сред 2012 и 2015 година повече от половината нефт на Иран влезе в границите на рестриктивните мерки. Ден след заявката на Тръмп саудитският министър на енергетиката Халед ал Фалех съобщи, че неговата страна е подготвена да добави недостигащия петрол на пазара при въвеждане на наказания против Техеран. Той означи, че се съветва по този въпрос с Русия и Съединени американски щати.
Настоящият износ на нефт на Иран се прави оценка от Международната организация за енергетика на 2,4 млн. барела за денонощие. Заради глобите той може да падне на половина. Според организацията за енергетика единствено четири страни, членове на съглашението ОПЕК+ /Саудитска Арабия, Русия, Кувейт и ОАЕ/ могат в къси периоди да усилят добива, тъй че да покрият недостигащия ирански петрол.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР