Министърът на енергетиката на Турция разгледа текущите операции по проучване

...
Министърът на енергетиката на Турция разгледа текущите операции по проучване
Коментари Харесай

Турция засилва присъствието си в Източното Средиземноморие

Министърът на енергетиката на Турция прегледа настоящите интервенции по изследване за залежи на въглеводороди в Източното Средиземноморие и акцентира, че страната е засилила наличието си в района с два сондажни кораба, „ Фатих “ и „ Явуз “, и два, измерващи сеизмичната интензивност „ Барбарос Хайредин “ и „ Оруч Рейс “.
" Ние осигурихме огромен подтик в нашите интервенции за изследване на запаси в Източното Средиземноморие ", сподели Дьонмез.
" Никога няма да допуснем узурпацията и присвояването на правата на турската общественост върху въглеводородните запаси на острова (Кипър - бел. ред.). Турция ще продължи да упражнява правата си, произлизащи от интернационалното право, в своя върховен континентален шелф ", уточни Фатих Дьонмез.
Турция се застъпва за справедливия дял от ресурсите в региона с включването на кипърските турци, напомня вестник „ Сабах “, представен от БГНЕС. Невъзможността за намиране на политическо решение в продължаващия към този момент десетилетия политически спор на Кипър обаче възпрепятстваше всяко заслужено привършване.
В сряда вестник „ Катимерини “ заяви, че президентът на кипърските гърци Никос Анастасиадес е предложил основаване на доверителна сметка, която да отбрани каузи на турската кипърска общественост от постъпленията от природен газ. Предложението се появи по време на среща с президента на Севернокипърската турска република Мустафа Акънджъ на 9 август.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР