Министърът на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал Фалих препоръча

...
Министърът на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал Фалих препоръча
Коментари Харесай

Саудитска Арабия с важна новина за петролните запаси

Министърът на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал Фалих предложи през днешния ден понижаване на петролните ресурси, акцентирайки, че предлагането на черно злато е несметно, предават международните медии.

Като цяло пазарът е в внимателно състояние, сподели министърът преди срещата на министерско ниво на ОПЕК и сътрудници на организацията, измежду които Русия.

Фалих добави, че при идващото си съвещание в края на юни картелът ще има повече данни, които да му оказват помощ да стигне до най-хубавото решение за равнището на добива.

Руският енергиен министър Александър Новак отбелязва, че има разнообразни разновидности за съглашението за производството, което ОПЕК, Русия и други страни подписаха (т. нар. формат ОПЕК+) в опит да стабилизират цените на международния пазар. Сред опциите е увеличение на добива през втората половина на годината.

В Джеда през днешния ден се организира съвещание на мониторинговия комитет на ОПЕК+, включващ осем страни със съпредседатели Русия и Саудитска Арабия. След срещата ще бъдат оповестени резултатите от осъществяването на съглашението, което планува стесняване на петролния рандеман с 1,2 млн. барела на ден.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР