Министърът на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал Фалих препоръча

...
Министърът на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал Фалих препоръча
Коментари Харесай

Саудитска Арабия препоръчва намаляване на петролните запаси

Министърът на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал Фалих предложи през днешния ден понижаване на петролните ресурси, акцентирайки, че предлагането на черно злато е несметно, съобщи Ройтерс.

Като цяло пазарът е в внимателно състояние, сподели министърът преди срещата на министерско ниво на ОПЕК и сътрудници на организацията, измежду които Русия.

Фалих добави, че при идващото си съвещание в края на юни картелът ще има повече данни, които да му оказват помощ да стигне до най-хубавото решение за равнището на добива.

Руският енергиен министър Александър Новак отбелязва, че има разнообразни разновидности за съглашението за производството, което ОПЕК, Русия и други страни подписаха (т. нар. формат ОПЕК+) в опит да стабилизират цените на международния пазар. Сред опциите е увеличение на добива през втората половина на годината.

В Джеда през днешния ден се организира съвещание на мониторинговия комитет на ОПЕК+, включващ осем страни със съпредседатели Русия и Саудитска Арабия. След срещата ще бъдат оповестени резултатите от осъществяването на съглашението, което планува стесняване на петролния рандеман с 1,2 млн. барела на ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР