Министърът на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал Фалих отмени

...
Министърът на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал Фалих отмени
Коментари Харесай

Петролният министър на Саудитска Арабия също отказа участие на Световния икономически форум

Министърът на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал Фалих анулира присъединяване си на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария, освен това единствено ден преди да вземе присъединяване в събитието, оповестиха американските медии във вторник.

По проект Ал Фалих трябваше да организира диалози с съветския си сътрудник Александър Новак в коридорите на форума, като това трябваше да бъде първата среща сред двамата енергийни министри след декемврийското съглашение във формата " ОПЕК + " за понижаване на добивите на нефт с 1,2 млн. барела в действие от 1-ви януари.

С решението си пропусне тазгодишния конгрес в Давос, Халид Ал-Фалих се причисли към групата от известни политици, които анулираха пътуването си за Давос. Преди дни стана ясно, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и цялата американска делегация анулираха присъединяване на Световния стопански конгрес предвид на продължаващото към този момент 32 следващ ден наложително прекъсване на активността на част от федералното държавно управление.

Френският президент Еманюел Макрон също няма да участва на събитието предвид на митингите на така наречен " жълти жилетки " в неговата татковина, до момента в който английският министър председател Тереза Мей ще пропусне срещата в Давос заради към момента патовата обстановка в Британския парламент към Брекзит договорката, контрактувана с Европейския съюз.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР