Министърът на енергетиката на Саудитска Арабия Абдулазис бин Салман и

...
Министърът на енергетиката на Саудитска Арабия Абдулазис бин Салман и
Коментари Харесай

Саудитска Арабия и Китай засилват сътрудничеството си

Министърът на енергетиката на Саудитска Арабия Абдулазис бин Салман и шефът на Китайската национална енергийна администрация (NEA) Чан Джиенхуа оповестиха през днешния ден, че двете страни ще засилят своето съдействие в областта на енергетиката, заяви саудитската организация СПА, представена от Ройтерс.

По време на телеконферентен диалог двамата публични представители са подчертали " смисъла на постоянните доставки на недопечен нефт на интернационалните пазари в дълготраен проект ", отбелязва СПА.

Саудитският министър съобщи по-рано в индийската столица Ню Делхи, че страните от петролния алианс ОПЕК+ (страните от ОПЕК и съдружниците им, които изнасят нефт, отпред с Русия) " подхващат верните стъпки, с цел да подсигуряват непоклатимост и резистентност на петролните пазари ".

Страните от ОПЕК+ взеха решение по-рано този месец да понижат добива на черното злато с 2 милиона барела дневно, с цел да бъде " уравновесен петролният пазар и да бъдат овладени внезапните промени на цените ".

Съединени американски щати оповестиха през предходната седмица, че ограничението на добива на нефт покачва цените му на интернационалните пазари и усилва приходите на Русия от продажбата му. Във Вашингтон допуснаха, че всичко това е било проведено от Саудитска Арабия по политически аргументи, която е водещ експортьор на нефт и де факто водач на ОПЕК. В неделя кралството отхвърли, че поддържа ръководещите в Москва в тяхната военна инвазия в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР