Министърът на енергетиката на Руската федерация Александър Новак създаде междуведомствена

...
Министърът на енергетиката на Руската федерация Александър Новак създаде междуведомствена
Коментари Харесай

Русия разследва некачествения петрол за Европа

Министърът на енергетиката на Руската федерация Александър Новак сътвори междуведомствена комисия, която да ревизира нарушаването на индикаторите за качество на петрола, превозен по основния петролопровод " Дружба ". Това заяви в събота министерството на енергетиката на Русия.

" В комисията ще се включат ръководителите и заместниците на федералните държавни организации, в това число министерството на енергетиката, министерството на индустрията и търговията, Федералната антимонополна работа, Роснед, Ростехнадзор, Росстандарт и ПАО " Транснефт ", се споделя в отчета.

По-рано в събота Медведев подреди инспекция на събитията на недоброто качество на петрола, постъпващ в тръбопровода Дружба по време на доставките за Беларус и наказване на причинителите, както и изпращане на материалите за ревизия до основната прокуратура.

На 19 април концернът " Белнефтехим " разгласи внезапно утежняване на качеството на петрола, приближаващ от Русия посредством сектора на тръбопровода " Гометранснафт Дружба ", а на 23 април Беларус приключи износа на нефтопродукти в Украйна, Полша и балтийските страни. Полша, Германия, Украйна и Словакия преустановиха доставките на недопечен нефт от Русия през тръбопровода Дружба. Вицепремиерът Дмитрий Козак даде обещание, че висококачественият нефт от Русия ще дойде на границата с Беларус на 29 април.

" Транснефт " съобщи, че замърсяването с нефт в тръбопровода Дружба е било съзнателно. Според компанията, по случая е формирано наказателно дело. Руският президент Владимир Путин даде обещание, че в случай че едно корпоративно следствие не докара до резултати, той ще притегли специфични служби за изясняване на всички условия на нарушаванията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР