Министърът на енергетиката на Република Кипър Йоргос Лакотрипис оповести, че

...
Министърът на енергетиката на Република Кипър Йоргос Лакотрипис оповести, че
Коментари Харесай

Откриха голямо находище на природен газ във водите на Кипър

Министърът на енергетиката на Република Кипър Йоргос Лакотрипис оповести, че сондажът, осъществяван от италианско-френския консорциум ЕНИ/ТОТАЛ, е довел до разкриване на огромно количество природен газ в региона на изключителната икономическа зона на острова, оповестява в. " Катимерини ", представен от Българска телеграфна агенция.

Според кипърския министър забележителното в тази ситуация е, че находището " Калипсо " в Блок 6 има връзка с прилежащото египетско находище " Зор ", за което се твърди, че има големи находища.

Макар че към момента е рано да се приказва за някакво " малко находище ", сравнимо с египетското " Зор ", Йоргос Лакотрипис сподели, че разпознатите находища са с " извънредно качество " и е нужно време, с цел да бъдат открити точните количества.

Той разкри още, че италианско-френският консорциум ЕНИ/ТОТАЛ стартира да търси газ и в находището " Супия " в Блок 3, който се намира от другата страна на кипърската икономическа зона.

От централата на ЕНИ/ТОТАЛ в Милано също е било доказано, че са открити находища в Блок 6, които са разказани като продължение на тези в египетското находище " Зор ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР