Министърът на енергетиката Александър Николов дава брифинг по актуални въпроси.Той

...
Министърът на енергетиката Александър Николов дава брифинг по актуални въпроси.Той
Коментари Харесай

Министърът на енергетиката: Всички доставки от Газпром се изпълняват в пълен обем

Министърът на енергетиката Александър Николов дава брифинг по настоящи въпроси.

Той опровергава информации в медиите за цената на природния газ и разяснява създалата се суматоха по бензиностанциите.

Николов съобщи, че всички доставки от "Газпром " се извършват в цялостен размер. Плащанията към "Газпром " към март са осъществени сполучливо и "Булгаргаз " не е в никакви нарушавания, предава.

С цел да се лимитират всевъзможни опасности БЕХ, както и държавното управление, в лицето на Министерство на енергетиката са подхванали превантивни ограничения, с цел да се подсигурява сигурността на доставките. Още от средата на февруари добивът от хранилището в Чирен е стеснен до най-малко или прекратен, когато е допустимо. Допълнителни ограничения са написани в заповед от министъра на енергетиката.

Количествата, с които "Булгаргаз " разполага, са разпределени по този начин, че да обезпечат настоящо в оптимален механически рандеман на газ за март и април, което значи, че е продължен с още един месец добивният сезон. В случай на прекратяване доставките от "Газпром " това ще разреши най-малко систематичните сдружения и наложителните доставки да се извършват.

"Булгаргаз " насочи искане към огромни търговци на полутечен газ, опериращи в района, за даване на оферта за доставка на количества през март, при положение на прекратяване на доставките от "Газпром ". Към момента получените оферти ценово не дават отговор на условията на "Булгаргаз ", тъй че да няма в допълнение увеличение на цената на потребителите у нас. Заради това са признати най-ниските оферти от съществуващи други сътрудници.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР